Nowe posty

Autor Wątek: Dźwięk, wlan i rekompilacja jądra w Asusie F2HF  (Przeczytany 233 razy)

gruszka.michal

• Gość
Dźwięk, wlan i rekompilacja jądra w Asusie F2HF
« dnia: 2006-12-27, 22:54:52 »
Kilka dni temu kupiłem Asusa F2HF i postawiłem na nim z powodzeniem FC6. Niestety, jak to z nowym (i w dodatku nowoczesnym :) ) sprzętem mam trochę problemów:

1. Nie mogę uruchomić dźwięku - Karta dźwiękowa Intel (albo realtek, jak pokazuje WinShit) High Definition Audio ICH7. Widziałem w Changelog'u ALSA'y 1.4rc1(?), że obsługuje, ale w systemie mam 1.2. Prosiłbym o podanie sposobu uruchomienia dźwięku.

2. Wireless LAN: Intel 3945(a/b/g) - Udało mi się uruchomić wg sposobo opisanego na polskim forum FC (polegało to na ściągnięciu kilku dodatkowych paczek z innego serwera (atrpms). Sieć działa, ale do chwili wstrzymania bądź uśpienia - później system nie widzi karty sieciowej (a jest włączona). Czy ma ktoś jakąś propozycję naprawy tego?

3. Usiłowałem zrekompilować jądro własnoręcznie do wersji 2.6.19, ale bez skutków (wyskakiwał błąd przy uruchamianiu nowego jądra wywołany przez atkbd.c i informacja że sterownik może próbować uzyskać dostęp do urządzenia w trybie surowym). Wdzięczny będę za poprawny ".config" do tego modelu.

Szukałem także w internecie dokładnych informacji o tym sprzęcie, ale mogłem nic ciekawego znaleźć.