Nowe posty

Autor Wątek: !!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!  (Przeczytany 11311 razy)

gentoo437

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #15 dnia: 2005-11-26, 14:07:11 »
poziom twoich tekstów jest wprost proporcjonalny do twojego IQ (ilorazu inteligencji)

2005-11-26 14:04:16 amdfanatyk napisał:

 > gentoo437 jestes glupia jebana ciota i w dodatku smierdzisz kupa; wypierdalaj!

amdfanatyk

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #16 dnia: 2005-11-26, 14:11:44 »
jak myslisz pedale, ze umiesz zainstalowac spt330 to jestes drugi vinci.

dazgo

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #17 dnia: 2005-11-27, 00:03:28 »
Hej - zainstalowałem modem - raczej mandriva to za mnie zrobila, skopiowalem plik mgmt.o do /sbin/share/speedtouch - tak jak instalator o to prosil. Stworzylem w tr.graf. polaczenie - ADSL , wpisalem wszystko , DNS-y, login, haslo i... po 19 sekundach laczenia wyswietla mi komunikat zebym sprawdzil polaczenie w Centrum Sterowania Mandriva... normalnie załamka... już nie wiem co mam robić ... a na winde wracać nie chce, bo to ścierwo.... POMÓŻCIE...

krzysztof.wloskowicz

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #18 dnia: 2005-11-27, 03:13:23 »
2005-11-26 14:11:44 amdfanatyk napisał:

> jak myslisz pedale, ze umiesz zainstalowac spt330 to jestes drugi vinci.

Są ludzie i taborety a Ty jesteś kulawym stołkiem , lepiej wyłącz kompa i nie przeszkadzaj normalnym ludziom.

Maciek_Rutecki

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #19 dnia: 2005-11-27, 12:24:00 »
2005-11-27 03:13:23 krzysztof.wloskowicz napisał:

> 2005-11-26 14:11:44 amdfanatyk napisał:
 >
 > > jak myslisz pedale, ze umiesz zainstalowac spt330 to jestes drugi vinci.
 >
 > Są ludzie i taborety a Ty jesteś kulawym stołkiem , lepiej wyłącz kompa i nie przeszkadzaj
 > normalnym ludziom.

Wszystkich "kolegów" zapraszam na priv/irc/IM... Nie róbcie z forum smietnika!

--
Maciek

amdfanatyk

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #20 dnia: 2005-11-27, 13:51:56 »
ja jak kogos obrazam to jest to skierowane do konkretnej osoby i w dodatku sobie ona na to zasluzyla a ten pedal wchodzi i pisze, ze wszyscy tutaj to debile.

krzysztof.wloskowicz

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #21 dnia: 2005-11-27, 15:38:20 »
2005-11-27 13:55:15 amdfanatyk napisał:

> 2005-11-27 00:03:28 dazgo napisał:
 >
 > > Hej - zainstalowałem modem - raczej mandriva to za mnie zrobila, skopiowalem plik mgmt.o
 > do
 >  > /sbin/share/speedtouch - tak jak instalator o to prosil. Stworzylem w tr.graf. polaczenie
 > -
 >  > ADSL , wpisalem wszystko , DNS-y, login, haslo i... po 19 sekundach laczenia wyswietla
 > mi
 >  > komunikat zebym sprawdzil polaczenie w Centrum Sterowania Mandriva... normalnie
 > załamka... już
 >  > nie wiem co mam robić ... a na winde wracać nie chce, bo to ścierwo.... POMÓŻCIE...
 >
  czy jako DNS-y pierwszy wpisałeś 194204159.1 a drugi 194204159.34 ?

Maciek_Rutecki

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #22 dnia: 2005-11-27, 16:19:08 »
2005-11-27 13:51:56 amdfanatyk napisał:

> ja jak kogos obrazam to jest to skierowane do konkretnej osoby i w dodatku sobie ona na to
 > zasluzyla a ten pedal wchodzi i pisze, ze wszyscy tutaj to debile.

To takim osobom zwraca się tylko uwagę i ignoruje, a nie robi dokładnie to samo.

--
Maciek

Maciek_Rutecki

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #23 dnia: 2005-11-27, 16:21:52 »
2005-11-27 15:38:20 krzysztof.wloskowicz napisał:

 >   czy jako DNS-y pierwszy wpisałeś 194204159.1 a drugi 194204159.34 ?
 >

Po takim czymś na pewno nie ruszy.
194.204.159.1
194.204.159.34

--
Maciek

dazgo

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #24 dnia: 2005-11-27, 16:23:15 »
2005-11-27 15:38:20 krzysztof.wloskowicz napisał:

> 2005-11-27 13:55:15 amdfanatyk napisał:
 >
 > > 2005-11-27 00:03:28 dazgo napisał:
 >  >
 >  > > Hej - zainstalowałem modem - raczej mandriva to za mnie zrobila, skopiowalem plik
 > mgmt.o
 >  > do
 >  >  > /sbin/share/speedtouch - tak jak instalator o to prosil. Stworzylem w tr.graf.
 > polaczenie
 >  > -
 >  >  > ADSL , wpisalem wszystko , DNS-y, login, haslo i... po 19 sekundach laczenia
 > wyswietla
 >  > mi
 >  >  > komunikat zebym sprawdzil polaczenie w Centrum Sterowania Mandriva... normalnie
 >  > załamka... już
 >  >  > nie wiem co mam robić ... a na winde wracać nie chce, bo to ścierwo....
 > POMÓŻCIE...
 >  >
 >   czy jako DNS-y pierwszy wpisałeś 194204159.1 a drugi 194204159.34 ?
 >


TAK - DNS ustawione, wszystkie moduly do ppp zainstalowane (oczywiscie te potrzebne) na 19 sekundzie sie wylacza... nie kapuje juz tego, z Sagemem bylo latwiej..

krzysztof.wloskowicz

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #25 dnia: 2005-11-27, 21:47:31 »
2005-11-27 16:23:15 dazgo napisał:

> 2005-11-27 15:38:20 krzysztof.wloskowicz napisał:
 >
 > > 2005-11-27 13:55:15 amdfanatyk napisał:
 >  >
 >  > > 2005-11-27 00:03:28 dazgo napisał:
 >  >  >
 >  >  > > Hej - zainstalowałem modem - raczej mandriva to za mnie zrobila, skopiowalem
 > plik
 >  > mgmt.o
 >  >  > do
 >  >  >  > /sbin/share/speedtouch - tak jak instalator o to prosil. Stworzylem w
 > tr.graf.
 >  > polaczenie
 >  >  > -
 >  >  >  > ADSL , wpisalem wszystko , DNS-y, login, haslo i... po 19 sekundach laczenia
 >  > wyswietla
 >  >  > mi
 >  >  >  > komunikat zebym sprawdzil polaczenie w Centrum Sterowania Mandriva...
 > normalnie
 >  >  > załamka... już
 >  >  >  > nie wiem co mam robić ... a na winde wracać nie chce, bo to ścierwo....
 >  > POMÓŻCIE...
 >  >  >
 >  >   czy jako DNS-y pierwszy wpisałeś 194204159.1 a drugi 194204159.34 ?
 >  >
 >
 >
 > TAK - DNS ustawione, wszystkie moduly do ppp zainstalowane (oczywiscie te potrzebne) na 19
 > sekundzie sie wylacza... nie kapuje juz tego, z Sagemem bylo latwiej..

A ten cholerny usb_ohci.o ? Bo tego szuka instalator Tepsy

marcin.kaczmarek

  • Gość
!!! znowu neostrada - firmware - POMOCY !!!
« Odpowiedź #26 dnia: 2005-11-28, 08:37:13 »
2005-11-24 08:25:10 dazgo napisał:

> Witam!
 > Mam problem z neostrada a konkretnie z firmware do Speedtouch 330 (czarny)
 > Zrobiłem wszystko jak należy ale przy uruchamianiu neostrada_tp start wyskakuje mi jedno
 > "nieudane" ładowanie firmware do modemu. Konkretnie to jest coś takiego, że ...
 > .../modem_run nie ma takiego pliku lub katalogu.
 > Proszę o pomoc jak wgrać ręcznie firmware do modemu.
 > Zastrzegam, że jestem laikiem i dopiero zaczynam pracę z linuksem
 > System : Free Mandriva 2006, Sempron 2 64-bit 2500+...
 > Proszę o pomoc na forum lub mail: dazgo@gazeta.pl
----------------------
Najlepiej od razu weź młotek i "napraw ostatecznie ten modem". Standardowy sprzęd od tepsy to tragedia! Sam miałej srebrnego speedtoucha i problemy z normalnym używaniem. W końcu to "coś" poszło na złom. Polecamy nabycie sobie jakiegoś LinkSysa ADSL-owego ze switchem. Tak zrobiłem i już nie mam problemów z neostradą.