Nowe posty

xx Problem ze sterownikami. (5)
2024-04-13, 21:25:16
xx Instalacja xfce4 (2)
2024-04-13, 16:20:17
xx Serie kompilacji bez instalacji dla “emerge” w Gentoo (2)
2024-04-08, 18:40:04
xx Plasma 6 w Neonie ssie trochę mniej ... (17)
2024-04-05, 10:03:46
xx Problem z Linux Lite po instalacji (3)
2024-04-03, 14:23:40
xx Jak właczyć num locka przy starcie systemu debian 12? (12)
2024-04-02, 17:43:54
xx Brak dźwieku w systemie. (5)
2024-04-02, 16:13:41
xx Dystrybucja pod HP Omen (7)
2024-03-29, 11:33:05
xx [Poradnik] Wyszukiwanie Sterowników (2)
2024-03-27, 21:08:23
xx Ile pingwinów? (1)
2024-03-27, 08:59:24

Autor Wątek: dziwny pulpit :)  (Przeczytany 395 razy)

Sebaq

  • Gość
dziwny pulpit :)
« dnia: 2006-01-10, 20:34:12 »
Witam, mam taki problemik odnosnie serwera poczty (Postfix na FC4) ,
1. Poczta po localu chodzi bez problemu mozna wysylac-odbierac ale pzy pomocy shella, mam popa3d zeby dzialal outlook ale moge tylko odbierac poczte a sa problemy z wysylaniem : \\"Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: \\'host.domena.pl\\', Serwer: \\'host.domena.pl\\', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 10061, Numer błędu: 0x800CCC0E\\"
2. Wysylanie poczty na zew poza siec lokalna przy pomocy pine odbywa sie bez problemu, ale niedocieraja zadne wiadomosci z zew :/ ?

postconf -n
alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
command_directory = /usr/sbin
config_directory = /etc/postfix
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
debug_peer_level = 2
html_directory = no
inet_interfaces = localhost
mail_owner = postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
manpage_directory = /usr/share/man
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
mydomain = domena.pl
myhostname = host.domena.pl
mynetworks = 192.168.1.0/24, 127.0.0.0/8
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
queue_directory = /var/spool/postfix
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.2/README_FILES
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.2/samples
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
setgid_group = postdrop
unknown_local_recipient_reject_code = 550

Bylbym bardzo wieczny za pomoc.

lysy_slupsk

  • Gość
dziwny pulpit :)
« Odpowiedź #1 dnia: 2006-01-10, 19:29:55 »
witam... a wiec problem jest taki mam PLD AC jajko 2.6.11.10-6, gnoma 2.12 i mam nastepujacy problemik :) gdy niemam wybranego tla pulpitu wszystko jest oki ale gdy ustawie tapetke odrazu masakra ;] klikam myszka na pulpit i przeciagam cos pozostaja "smugi" tego elemetu takie rzeczy :> przy przytrzymaniu klawisza w pustym miejscu pulpitu widac linie "kwadracik" po odpuszczeniu klawisza zostaje.... kiedy klikne na aplikacje zmaxymalizowana i wruce do pulpitu wszystko jest oki ??? moze ktos cos poradzi ??.;]