Nowe posty

Autor Wątek: Wolno ładują Się Niektóre Strony Na Xp, FC4 udostepnia neostrade  (Przeczytany 245 razy)

Dana

• Gość
Czy ktoś może mi przedstawić sprawę, że tak powiem w sposób łopatologiczny i w miarę krok po kroku w temacie:
Jak sprawic aby skaner PLUSTEK OpticPro PT12 (port drukarkowy) zadziałał w Mandrake 10.1

Drukarka podłączona pod skaner działa bez problemów, a skanera system nie widzi.
Program Kooka widzi Kartę TV a skanera jak nima tak nima :)
Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Z góry dziękuję.
Dana

Dana

• Gość
Wolno ładują Się Niektóre Strony Na Xp, FC4 udostepnia neostrade
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-12-19, 18:02:40 »
Działa, działa, działa :D
Wszystko sprowadziło się do zainstalowania Xsane i ręcznemu dodaniu skanera z menu graficznego ( System - konfiguracja - konfiguracja komputera - sprzęt - skaner - dodaj skaner - Plustek - Optic Pro P12 - port /dev/sg0.
Działa tylko pod rootem, ale działa spoko. Żaden problem.

etz257

• Gość
Wolno ładują Się Niektóre Strony Na Xp, FC4 udostepnia neostrade
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-12-08, 16:20:45 »
Witam!
Mam taki problem chyba dość nietypowy bo przejrzałem forum i nie mogłem nic dopasować do mojego problemu.
A więc mam FC4 , neostrade i śmiga wszystko b. dobrze. Udostępniłem net na drugim kompie z zainstalowanym XPekiem i net też chodzi bardzo szybko ale są niektóre stronki które sie ładują b. wolno (a właściwie w ogole sie nie ładują bo pasek postepu w IE pokazuje że się coś ładuje ale czekałem 5 min na stronke i nic ). Te same stronki pod Linuksem chodzą b. szybko.
Mam równie zainstalowanego XPeka na moim kompie i również udostępniam na nim neostrade i wszystko śmiga b. dobrze na obu kompach.
Dodam jeszcze że gdy wpisze adres www w IE na Xpeku który ciągnie neostrade za pośrednictwem FC4 to dioda od karty sieciowej na początku miga bardzo szybko tak jak zawsze gdy pobiera dane i w pewnym momnecie przestaje i zaczyna migać sporadycznie.
Poradźcie co mam robić
Udostepnianie netu wząłem z http://www.linuxomaniak.com/index.php?wybo...=maskarada.html
Moze tu leży problem.
Pozdrawiam