2005-06-09 01:13:56 yonami napisał:
> 2005-06-02 10:28:26 exeresis napisał:
>
> > Nic, dalej to samo

. Może coś z moim Linuxem coś nie tak.
>
> Może się narażę, ale Mandrake to totalny syf. Wszystko ładne, proste w obsłudze, a jak
> przyjdzie co do czego, do czegoś poważniejszego do sie okazuje, że jest (sie wyrażę)
> "niekompatybilny z linuxem". Tej dystrybucji NIE UZNAJĘ, a polecanie jej
> początkującym równe jest z udowodnieniem im, że Windows jest lepszy od Linuxa.
>
> Dlatego, ja proponuję zainstaluj jakąś ludzką dystrybucję. Woele jest tak prostych w obsłudze
> :-)
>
> Pozdrawiam
bla bla bla,
blad jest oczywisty

logujesz sie do KDE (?) na zwyklego usera "test" z tego co przeczytalem, wlazisz w konsole poprzez "su" idziesz na roota i odpalasz scrypt od kwaka ? noi wyskakuja te bledy

noi dobrze ze wyskakuja

znaczy ze wszystko dziala

bylo by dziwne hdyby nie wyskoczyly

juz tlumacze:
poniewaz skrypt najprawdopodobniej probuje uruchomic jakies okienka na display :0.0, ktore masz uruchomione z usera, nie roota, root nie moze sie tak o podpiac pod twoje okienka

Opcji masz kilka (ja podam 2):
1. ctrl + alt + F1 (przeniesie cie to na czysta konsole) tam wpisac login root i podac haslo, zabic wszelkie Xy (najprawdopodogniej /etc/rc.d/init.d/kdm stop) i uruchomic ten skrypt do kwaka ktory teraz przejdzie w tryb konsolowy
2. robic tak jak robisz ale uruchamiac skrypt z displayem :0.0 np.
a) ./quake3blabla.run -display :0.0
b) ./quake3blabla.run --display :0.0
c) ./quake3blabla.run :0.0
ktoras z tych opcji powinna zadzialac
Natomiast jak ci za duzo babrania, to uruchom ten scrypt z usera i zainstaluj sobie w sowim katalogu domowym ta gre lokalnie

jesli i tak tylko ty z niej korzystasz to po co z roota ja instalowac ?