Forum serwisu Linux.pl
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
. Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Start
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Pokaż kalendarz
Dodaj wydarzenie
Zaloguj się
Zarejestruj się
Regulamin
Forum Linux.pl
»
Oprogramowanie
»
Instalacja oprogramowania
»
HELP JAKI LINUX WYBRAC? CO Z STEROWNIKAMI?
Linux.pl
»
Baza sprzętu
»
Rozdajemy Linuksa
»
Poczta Linux.pl
»
Hosting Linux.pl
»
Nowe posty
Jak uruchomić skrypt w momencie pojawienia się pulpitu?
(6)
Dzisiaj
o 16:43:12
Klonowanie systemu live na dysk
(3)
Wczoraj
o 09:35:24
Stare biblioteki do gier.
(3)
2023-09-19, 23:18:43
Lubuntu - Dżwięk na wyjściu minijack i głośnikach laptopa
(2)
2023-09-17, 15:22:09
Problem z instalacją sterowników dla karty graficznej AMD Radeon R5 M330
(4)
2023-09-16, 10:50:18
Gra ciągle nadpisuje plik konfiguracyjny...
(5)
2023-09-07, 13:21:49
2 laptopy żrą baterię jak głupie PO CAŁKOWITYM WYŁĄCZENIU
(2)
2023-09-04, 18:52:58
RX560X Niska wydajność
(5)
2023-08-28, 08:54:15
[ROZWIĄZANY]Instalacja Zandronum
(2)
2023-08-26, 08:14:54
Wyświetlanie obrazu na laptopie, glitche
(2)
2023-08-25, 07:27:18
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do dołu
Autor
Wątek: HELP JAKI LINUX WYBRAC? CO Z STEROWNIKAMI? (Przeczytany 14711 razy)
Maciek_Rutecki
Gość
«
Odpowiedź #15 dnia:
2005-05-22, 19:33:36 »
2005-05-22 13:30:02 erni napisał:
> 1. Jakiego Linuxa wybrać (do tej pory urzywałem Windowsa i Makintosza)
Pytanie pojawia sie co 2 tygodnie, poszukaj w archiwum.
> 2. Mój komputer składa się z Karty graficznej ,, GeFource MX 440 64 MB " Płyty ,, KT4V
> " (MSI) Modemu neostrady TP ,, Sagem 800 Fast " Procesora AMD ,, Athlon 1700 "
> Karty muzycznej wbudowanej w płyte główną ,, VIA AC'97 " Dysku twardego o pojemnosci 12.6
> GB i z 2 kości ramu 1 to DDR 128 333 2 to DDR 256 400. Czy to sprosta systemowi Linux? i gdzie
> znajde sterowniki? czy nie bende miał z ich instalacja wienkszych problemów?
Sprosta.
> 3. Skad wziac Linuxa. Nikt go niema!
ROTFL
> 4. Czy moge miec Linuxa i Windowsa Xp na 1 Partycji?
Zdaje sie ze Mandriva to potrafi.
>
> Jak cos to mój e-mail: mateuszuk@tlen.pl
Nie podawaj e-maila bo i tak nikt nie napisze. Od pytan (dobrze zadanych) jest forum.
ORTOGRAFIA!
Czesto korzystaj z
www.google.pl/linux
erni
Gość
«
Odpowiedź #16 dnia:
2005-05-22, 21:50:35 »
O ortografi mi nie wspominajcie prosze. Mam z polskiego 3
i jestem w 2 gimnazjum.
PS. Dzienki wam ALL za ALL
xadmi
Gość
«
Odpowiedź #17 dnia:
2005-05-22, 21:57:07 »
2005-05-22 18:22:48 erni napisał:
> Hmmmm dzienki za informacje. Wezme Mandarke 9.1 Jeszcze sie odezwe. Jak cos to maila.
9.1 to przeszłość , instaluj najnowsze distro jakie sobie upodobałeś - powtarzam NAJNOWSZE !!!!! -zajarzyłeś ?
Mogę osobiście polecić Mdk , ale nie chcę być posądzony o tendencyjność ....
powodzenia.
karsonjey
Gość
«
Odpowiedź #18 dnia:
2005-05-28, 12:16:55 »
Witam .
Jestem tu od niedawna mam ,SUSEE 9.3 i jestem z niej ogromnie zadowolony , nie stwarza wielu problemow i jest prosta w uzytku .
Przepraszam ale jesli ktos ma problemy z ortografia to mu napiszcie prywatnie a nie publicznie bo zniechecacie czlowieka do Was i do bywania na forum .Nieladnie Panowie!!! (czepiacie sie ) :Pozdrawiam .
Maciek_Rutecki
Gość
«
Odpowiedź #19 dnia:
2005-05-28, 15:13:26 »
2005-05-28 12:16:55 karsonjey napisał:
[...]
> Przepraszam ale jesli ktos ma problemy z ortografia to mu napiszcie prywatnie a nie
> publicznie bo zniechecacie czlowieka do Was i do bywania na forum .Nieladnie Panowie!!!
> (czepiacie sie ) :Pozdrawiam .
W erze programow sprawdzajacych poprawnosc pisowni pisanie z bledami to juz duze lenistwo...
karsonjey
Gość
«
Odpowiedź #20 dnia:
2005-05-28, 17:18:25 »
2005-05-28 15:13:26 Maciek_Rutecki napisal
> W erze programow sprawdzajacych poprawnosc pisowni pisanie z bledami to juz duze lenistwo...
Moze dla Pana wydaje sie to proste , lecz np. w moim przypadku to niejest latwo ,ustawic system wloski z ustawieniami jezykowymi po polsku i majac klawiature amerykanska ,w dystrybucji ktora uzywam brak bibliotek do tego rodzaju dzialania ,open Office 2.0 beta niema polskich wstawek, Pozdrawiam .
Ps. nawiasem mowiac lenistwo czy nie , publiczne czepianie pozostaje zawsze CZEPIANIEM .
wojtekm
Gość
«
Odpowiedź #21 dnia:
2005-05-28, 20:30:09 »
2005-05-28 17:18:25 karsonjey napisał:
> Moze dla Pana wydaje sie to proste , lecz np. w moim przypadku to niejest latwo ,ustawic
> system wloski z ustawieniami jezykowymi po polsku i majac klawiature amerykanska ,w
> dystrybucji ktora uzywam brak bibliotek do tego rodzaju dzialania ,open Office 2.0 beta niema
> polskich wstawek, Pozdrawiam .
>
> Ps. nawiasem mowiac lenistwo czy nie , publiczne czepianie pozostaje zawsze CZEPIANIEM .
1. Na tym forum trudno zwracać uwagę _prywatnie_, chyba że będzie się specjalnie pisało maile, ale... to trochę śmieszne i na wyrost.
2. W dobie masowej dysleksji jaka panuje na forach w Internecie ta forma jest jednym z nielicznych sposobów który może odnieść skutek - uważam jak piszę, bo mogę narazić się na nieprzyjemności. Jest to forma wychowania - takie błędy trzeba piętnować.
3. Ortografia to wizytówka osoby, która wypowiada się publicznie. Błędy ortograficzne, kiedyś dotyczyły głównie 'ó/u', 'rz/ż' czy 'ch/h' - dzisiaj młode pokolenie nie potrafi nawet rozróżnić pomiędzy głoskami twardymi i miękkimi czy nosowymi. Jeśli wszystcy będziemy to "tolerować" i wysylać sobie upomnienia "prywatnie" to ten analfabetyzm będzie się poglębiał.
4. Dziwaczne tłumaczenia o niemożności skonfigurowania sobie programu do sprawdzania pisowni uważam za śmieszne - przecież równie dobrze można sobie wejść na stronę PWN i sprawdzić w słowniku ortograficznym. Przy okazji, robiąc to bardziej świadomie, można się czegoś nauczyć.
Taki mały, nic nie wnoszący do tematu offtopic ode mnie...
Wojtek
Maciek_Rutecki
Gość
«
Odpowiedź #22 dnia:
2005-05-28, 20:44:01 »
2005-05-28 17:18:25 karsonjey napisał:
> 2005-05-28 15:13:26 Maciek_Rutecki napisal
> > W erze programow sprawdzajacych poprawnosc pisowni pisanie z bledami to juz duze
> lenistwo...
>
> Moze dla Pana wydaje sie to proste , lecz np. w moim przypadku to niejest latwo ,ustawic
> system wloski z ustawieniami jezykowymi po polsku i majac klawiature amerykanska ,w
> dystrybucji ktora uzywam brak bibliotek do tego rodzaju dzialania ,open Office 2.0 beta niema
> polskich wstawek, Pozdrawiam .
>
> Ps. nawiasem mowiac lenistwo czy nie , publiczne czepianie pozostaje zawsze CZEPIANIEM .
>
Jak nie ma sie programu, to jest slownik w wersji "analogowej" (ksiazka). A CZEPIAC ortografii sie bede ;-)
--
Maciek
PS. Na forum przyjelo sie mowic do siebie na "ty" nie "pan" :-)
Kobcio
Gość
«
Odpowiedź #23 dnia:
2005-05-28, 21:15:12 »
Wracajac jeszcze do glownego watku, chcialbym polecic dystrybucje Ubuntu lub ( jesli ktos nie lubi GNOM'a ) Kubuntu, jest dosc mloda wyszla dopiero jej druga ze tak powiem odslona, mam ja od 2 miesiecy i nie mialem z nia wiekszych problemow, oprocz podlaczania neostrady ( zajelo mi to cale dwa dni
), jest bardzo dobrze spolszczona ( male niedociagniecia w konsoli ) i ogolnie bardzo mi sie spodobala.
Kobcio
karsonjey
Gość
«
Odpowiedź #24 dnia:
2005-05-29, 12:00:04 »
2005-05-28 20:44:01 Maciek_Rutecki napisał:
> 2005-05-28 17:18:25 karsonjey napisał:
>
> > 2005-05-28 15:13:26 Maciek_Rutecki napisal
> > > W erze programow sprawdzajacych poprawnosc pisowni pisanie z bledami to juz duze
> > lenistwo...
> >
> > Moze dla Pana wydaje sie to proste , lecz np. w moim przypadku to niejest latwo
> ,ustawic
> > system wloski z ustawieniami jezykowymi po polsku i majac klawiature amerykanska ,w
> > dystrybucji ktora uzywam brak bibliotek do tego rodzaju dzialania ,open Office 2.0 beta
> niema
> > polskich wstawek, Pozdrawiam .
> >
> > Ps. nawiasem mowiac lenistwo czy nie , publiczne czepianie pozostaje zawsze CZEPIANIEM .
> >
>
> Jak nie ma sie programu, to jest slownik w wersji "analogowej" (ksiazka). A CZEPIAC
> ortografii sie bede ;-)
>
> --
> Maciek
>
> PS. Na forum przyjelo sie mowic do siebie na "ty" nie "pan" :-)
>
Witam
Okey Maciek , jestem Jozek ,milo mi poznac , a niemam zbyt wielkiego doswiadczenia w linuxsie i na forumkach wiec prosze wybaczyc niedociagniecia .Pozdrawiam.
Drukuj
Strony:
1
[
2
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum Linux.pl
»
Oprogramowanie
»
Instalacja oprogramowania
»