Nowe posty

xx KDE Wallet (7)
2019-03-24, 08:51:55
xx MacOS vs Linux (17)
2019-03-22, 21:20:08
xx [rozwiązane] Jak zainstalować Firefox'a 66 w Mint'cie 19.1? (15)
2019-03-22, 19:24:47
xx Dziwne zachowanie Firefoxa 65.0.1 (8)
2019-03-22, 11:49:13
xx Gdzie jest link do MOJE POSTY? (2)
2019-03-22, 07:34:45
xx HUMBLE BOOK BUNDLE: LINUX BY WILEY (0)
2019-03-22, 07:24:44
xx [ Gra Za Darmo on-line ] Albion Online (1)
2019-03-22, 07:21:33
xx Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag... (5)
2019-03-20, 10:49:16
xx brak uprawnień przy pobieraniu (3)
2019-03-20, 02:57:12
xx Reklamy (2)
2019-03-19, 14:58:34

Autor Wątek: SLI i laptop, desperacja  (Przeczytany 1740 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
SLI i laptop, desperacja
« dnia: 2015-07-10, 12:25:06 »
Witam, czy jest ktokolwiek komu udało sie uruchomić Xorg z dwoma mobilnymi kartami w SLI? Nie chodzi o optimusa a o 2xgt755m. Testuję rózne dystrybucje ustawienia xorg i nic.

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2480
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • Linuxpedia.PL
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #1 dnia: 2015-07-10, 15:10:57 »
Co już probowałeś i z jakimi sterownikami? Konkretnie, które ustawienia xorg.conf już testowałeś i jakie były efekty?
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #2 dnia: 2015-07-10, 19:46:12 »
Bawiłem się ustawieniami sli mianowicie sli mode. I efektem było to że albo wiatraki zaczynały sie kręcić i ekran gasł lub pojawiał się błąd "no screens found". Sterowniki ze strony nvidii lub z repo. Próbowałem prawdopodobnie większości opcji i liczę na to że ktoś już sobie z czymś podobnym poradził i wie czym to może być spowodowane

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2480
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • Linuxpedia.PL
SLI i laptop, desperacja
« Odpowiedź #3 dnia: 2015-07-10, 22:27:22 »
Nie wiem, może jakieś szumy na linii są... Spróbuję głośniej: jakie konkretnie ustawienia dodawałeś do xorg.conf. Najlepiej wklej cały niedziałający (czarny) i niedziałający (no screens) plik konfiguracyjny i odpowiadające im pliki /var/log/Xorg.0.log .. Dziwne... po mojej stronie dobrze słychać...
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy