Nowe posty

xx Jak poprawić polecenie wyszukujące największe pliki? (3)
2021-06-13, 20:00:52
xx CUPS - Wyłączenie hostname w nazwie udostępnionej drukarki (6)
2021-06-12, 02:45:06
xx Tłumaczenie prostych programów napisanych w csh na sh (0)
2021-06-11, 16:07:52
xx Do regulaminu (0)
2021-06-07, 02:16:34
xx kompletny restore systemu (5)
2021-06-03, 11:47:08
xx Połączenie wifi, nie skanuje w poszukiwaniu sieci. (1)
2021-06-02, 22:04:54
xx problemy z instalacją (1)
2021-06-02, 14:23:26
xx Pomoc w napisaniu skryptu (11)
2021-05-31, 13:34:19
xx Instalacja php5.4 na Debian10 (2)
2021-05-31, 09:13:54
xx Wielkie firmy wymuszają dane (7)
2021-05-30, 20:25:21

Autor Wątek: Forum się kaszani...  (Przeczytany 4412 razy)

Offline ultr

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1177
    • Zobacz profil
Forum się kaszani...
« dnia: 2013-04-27, 11:00:21 »
Forum nie radzi sobie ze znakami < wewnątrz tagu code w postach.
Mój post właśnie popsuł wątek: http://forum.linux.pl/viewtopic.php?pid=122118
Wystarczy, że wpiszemy
[co de].....<.....[/co de]
lub
[co de].....<.....[/co de]

Forum powinno przyjmować wszystko co użytkownik wpisze i dokładnie tak to wyświetlać...

Inny problem: "<" w podglądzie zamieniane jest na "<", ale w dodanym poście jest normalnie.

Kolejny: brak kontroli nad nowymi liniami za blokami kodu. Dodaje się zawsze jedna i nie można jej usunąć ani dodać więcej.

Mniej ważne: edycja ostatniego postu w wątku nie powinna dodawać tekstu o zedytowaniu go.

Nie można by użyć jakiegoś skryptu forum, który działa?

Offline Arkadiusz Bednarczyk

  • Linux.pl
  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 643
    • Zobacz profil
    • Linux.pl
Forum się kaszani...
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-04-28, 01:35:34 »
Cytat: ultr
Forum nie radzi sobie ze znakami < wewnątrz tagu code w postach.
Mój post właśnie popsuł wątek: http://forum.linux.pl/viewtopic.php?pid=122118
Wystarczy, że wpiszemy
[co de].....<.....[/co de]
lub
[co de].....<.....[/co de]

Forum powinno przyjmować wszystko co użytkownik wpisze i dokładnie tak to wyświetlać...

Inny problem: "<" w podglądzie zamieniane jest na "<", ale w dodanym poście jest normalnie.

Kolejny: brak kontroli nad nowymi liniami za blokami kodu. Dodaje się zawsze jedna i nie można jej usunąć ani dodać więcej.

Mniej ważne: edycja ostatniego postu w wątku nie powinna dodawać tekstu o zedytowaniu go.

Nie można by użyć jakiegoś skryptu forum, który działa?
Podejrzewam, że zmiana serwera na nowy, z nową wersją PHP ma tu znaczenie, bo jakoś wcześniej wszystko działało. Znajdziemy problem i wróci wszystko do normy.

Tak, można by użyć jakiegoś skryptu forum który działa.

pozdrawiam
Arek
--
pozdrawiam
Arkadiusz Bednarczyk
email/jabber: arek@linux.pl

Offline ultr

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1177
    • Zobacz profil
Forum się kaszani...
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-04-28, 16:07:45 »
Odkąd pamiętam były problemy z niektórymi znakami. O wklejeniu kodu HTMLa można w ogóle zapomnieć.

Prosiłbym też o ręczne "naprawienie" posta w tym wątku http://forum.linux.pl/viewtopic.php?id=20137, bo teraz nie da się nawet odpowiedzieć.

Pozdrawiam.

Offline Arkadiusz Bednarczyk

  • Linux.pl
  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 643
    • Zobacz profil
    • Linux.pl
Forum się kaszani...
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-04-28, 22:25:31 »
Ok, forum już używa skryptu który działa ;)

Nasze niedopatrzenie - parser forum był wzbogacony i funkcje pakietu Text_Highlighter, po zmianie serwera trzeba było to doinstalować przez pear...

Mam nadzieję, że już jest ok.

pozdrawiam
Arek
--
pozdrawiam
Arkadiusz Bednarczyk
email/jabber: arek@linux.pl