Stawiam dobrą flaszkę temu, kto rozwiąże problem, lub w znacznym stopniu przyczyni się do jego rozwiązania.
Otóż zmodernizowałem sprzęt - Zamieniłem płytę główną ASUS P5B na ASUS P5KC. Wszystko śmiga ładnie, poza siecią. Nie wykrywa sprzętu.
Przekopałem się przez pierwsze 27 stron wyników z google, wykonałem wszystkie wskazówki i rozwiązania, które były tam zaprezentowane i nic...
Według tego co pisze producent powinien działać moduł atl1 - jednak nie działa. Na rosyjskich forach piszą, że bez problemu działa atl1e - u mnie tez nie działa. Bez względu czy wkompilowane na stałe, czy jako moduł.
Na naszym forum, dla eryka udało się bez sterownika - też próbowałem, niestety z żadnym pozytywnym skutkiem. Tu link:
http://forum.linux.pl/viewtopic.php?pid=118714Walczę z tym już 4 dzień, karta jest sprawna, z windows jest dostęp do sieci.
W przypływie rozpaczy, wyciągnąłem z jakiegoś starego szrota Realteka 8139C, który też nie ruszył pod linuksem (a pod windows działał), mimo, że miał wszystkie wymagane sterowniki wkompilowane w jajko.
Czy są jeszcze gdzieś jakieś ukryte ustawienia o których nie wiem/zapomniałem?
Kernel 3.2.12.