Nowe posty

Autor Wątek: EKG2 i dziwaczny problem newbie...  (Przeczytany 6352 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« dnia: 2005-05-30, 22:24:34 »
Witam.

Przy próbie uruchomienia

Dosbox wyrzuca
[iLUCRYPT v4.019 - No hardware breakpoints supportet!]

Dosemu i FreeDOS
[iLUCRYPT v4.019 - 486+ required !]

Da się coś z tym zrobić??
Mam i686.

Pozdrawiam.

Offline Grzegorz L

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 594
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-05-31, 09:01:32 »
A patrzyles np w dosemu co pliku  konfiguracyjnego co tam masz ?

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-05-31, 09:59:51 »
> A patrzyles np w dosemu co pliku  konfiguracyjnego co tam masz ?

W dosemu.conf:
$_hdimage=\\"bootdir\\"
Cała reszta zahaszowana #
Ja nic w tym pliku nigdy nie zmieniałem. Nie widzę tam żadnej opcji związanej z architekturą (o ile tu o to chodzi)

Offline Grzegorz L

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 594
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-05-31, 15:27:11 »
Opcja dotyczaca procesora i innych spraw jest w pliku konfiguracyjnym (sprawdzalem). Sprobuj pokombinowac moze sie uruchomi.
A tak na marginesie co probujesz wogole odpalic ?

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-06-02, 10:53:31 »
2005-05-31 15:27:11 greg000 napisał:

> Opcja dotyczaca procesora i innych spraw jest w pliku konfiguracyjnym (sprawdzalem). Sprobuj
 > pokombinowac moze sie uruchomi.
 > A tak na marginesie co probujesz wogole odpalic ?



Tak wygląda sekcja dot. CPU, co sugerujesz zmienić??



## CPU settings: define the CPU features to DOSEMU.

# CPU shown to DOS, valid values:  \\"80[345]86\\"
# or \\"emulated\\" for non-native CPU (386 in this case) Default: 80386

# $_cpu = \\"80386\\"

# if possible use Pentium cycle counter. Default: off

# $_rdtsc = (off)

# CPU speed, used in conjunction with the TSC
# Default 0 = calibrated by dosemu, else given (e.g.166.666)

# $_cpuspeed = (0)

# emulated FPU, (off) or (on), default = (on)

# $_mathco = (on)

# 0 = all CPU power to DOSEMU; default = 1 = nicest, then higher:more CPU power

# $_hogthreshold = (1)

Offline de Laurent

  • Global Moderator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1197
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #5 dnia: 2005-06-02, 11:16:19 »
Np.:
# $_cpu = \\"80386\\"
na:

$_cpu = \\"80586\\"

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #6 dnia: 2005-06-03, 15:13:22 »
2005-06-02 11:16:19 de_laurent napisał:

> Np.:
 > # $_cpu = \\"80386\\"
 > na:
 >
 > $_cpu = \\"80586\\"


W dosemu nadal: [iLUCRYPT v4.019 - No hardware breakpoints supportet!]
Jakieś inne pomysły??
A gdzie jest jakaś konfiguracja dosboxa?
Pzdr.

Offline Leszek Cyganiewicz

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #7 dnia: 2005-05-30, 22:20:25 »
Witam,
nie uznajcie mnie za idiote ale nie moge odpalic EKG2...

otoz wpisuje tak:
ekg2

wywala okienko o niepelnej sesji, nic to, pisze

session -a

i komunikat Invalid user id.

co z tym zrobic? wstyd mi za siebie :) pozdrawiam

Offline de Laurent

  • Global Moderator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1197
    • Zobacz profil
EKG2 i dziwaczny problem newbie...
« Odpowiedź #8 dnia: 2005-05-30, 22:40:03 »
2005-05-30 22:20:25 Lesiu napisał:

> Witam,
 > nie uznajcie mnie za idiote ale nie moge odpalic EKG2...
 >
 > otoz wpisuje tak:
 > ekg2
 >
 > wywala okienko o niepelnej sesji, nic to, pisze
 >
 > session -a
 >
 > i komunikat Invalid user id.
 >
 > co z tym zrobic? wstyd mi za siebie :) pozdrawiam
Nie korzystam z ekg, ale moze sprobuj tak:
session -a gg:3126145