Zauważyłem pewną ciekawą rzecz: inaczej zgłasza swoją pracę winetricks pod konsolą a inaczej w trybie graficznym. W konsoli widać co robi, że coś ściąga czy instaluje a w trybie graficznym jest bez sensu bo czekasz i czekasz... i czekasz i nie wiesz czy on coś robi czy się zawiesił. Nawet podczas instalacji vc2005 okazało się, że ściągał ok. 400MB co w konsoli sobie spokojnie leciało a trybie graficznym przerywałem bo długo nic się nie działo a tak na prawdę to trzeba było poczekać... no ale ile można jak nic nie widać? Trochę to jest bez sensu zrobione
Próbowałem z twoim winetricks i rzeczywiście są różnice.
Właściwie to mogę zainstalować wszystko poza IE6 i vc2005express.
IE6 - zgłasza, że mam już zainstalowaną nowszą wersję i kończy pracę.
Jakaś bzdura bo na czysto instalowałem i na pewno nic nie było w nowszej wersji.
vc2005express - dochodzi do momentu gdzie zaczyna ściągać coś z internetu i tu się zawiesza na amen
EDIT:
dotnet20 - teraz ten zgłupiał:
Note: command 'wine /home/USER/.cache/winetricks/dotnet20/dotnetfx.exe' returned status 5. Aborting.
Nie wiem o co chodzi ale ani mój ani twój winetricks nie daje rady.
Nie pomaga reinstalacja wine ani kasowanie katalogu .wine oraz .cache/wintricks
EDIT:
Dobra udało mi się to wszystko zainstalować (ważna jest kolejność) z jednym wyjątkiem:
zamiast
vc2005express mam
vcrun2005Ani twoim ani moim winetricks nie mogę dokończyć instalacji vc2005express... kończą się obydwie z błędem. Da się TYLKO vcrun2005. Czy to ma jakieś znaczenie?
Niestety gra dalej nie działa
err:ntdll:RtlpWaitForCriticalSection section 0x7bcbf8e0
"../../../wine/dlls/ntdll/loader.c: loader_section"
wait timed out in thread 0029, blocked by 0009, retrying (60 sec)
--
EDIT:
Doszedłem jak wymusić instalację
vc2005express:
winetricks -q vc2005express
Po drodze pojawi się okienko a przy błędzie odznaczamy "Uruchom ponownie VC++" i czekamy na dokończenie instalacji
Nie zmienia to faktu, że w kółko jest ten sam komunikat.
--
EDIT:
Już działa.
Niestety trzeba się cofnąć do stabilnej wersji wine.
Wgrałem
wine-stable-1.2.3-1 i ruszyło od razu.
Dzięki za pomoc w nakierowaniu mnie.