Nowe posty

xx DNS i WWW na virtualbox (3)
Wczoraj o 16:46:11
xx Instalacja Manjaro Linux (11)
2024-07-13, 22:57:31
xx Linux Lite 6.6. Po uruchomieniu z DVD przeglądarka Chrome jest nieaktywna (12)
2024-07-10, 22:33:30
xx Laptop MSI CR500 - nie akceptuje linuksa (6)
2024-07-03, 05:30:18
xx Co to jest ? (3)
2024-07-02, 13:36:58
xx Nowa wersja libreoffice (1)
2024-06-30, 18:22:49
xx Dystrybucja - środowisko graficzna dla amigowca (MUI) (4)
2024-06-30, 12:14:25
xx Jaki kod błędu zwracać z kernela? (3)
2024-06-09, 12:29:22
xx Diablo 2 w OpenDiablo2 (4)
2024-06-07, 12:56:21
xx Chrome vs Firefox – która przeglądarka internetowa jest lepsza (3)
2024-06-05, 04:06:26

Autor Wątek: Problem z przepisywaniem adresów pod apache na suse  (Przeczytany 4887 razy)

gatunio

  • Gość
Problem z przepisywaniem adresów pod apache na suse
« dnia: 2011-07-27, 14:09:01 »
Witam, zadaje tu to pytanie bo juz odchodzę od zmysłów z przemęczenia a możliwe ze to tylko jakiś kruczek, którego nie znam.

Opisze problem dokładnie aby uniknąć niepotrzebnych opowiedzi.
Korzystam z Suse 11.4

Ogólnie chodzi o Zend Framework i to , że nie działają kontrolery inne niż index, zakładam że chodzi o rewrite ale

- Wszystko co trzeba jest zainstalowane ( tj apache, php, mysql, zend framework itp itd )
- W konfiguracji apacha rewrite jest właczony ( modyfikowałem zarówno w http.conf a jak to nie przynosiło skutku, pomimo że rewite wygladał na właczony - zainstalowałem obsługe serwera apache za pomocą Yasta i tu tez wszystko jest ustawione jak należy mam na myśli rewrite)
- z forów wszedzie rozwiązaniem problemu była zmiana z Override None na All ale ze jako mam to już zmienione problem leży gdzie indziej.


Ogólnie wina nie leży też w zend frameworku bo to samo pod windowsem działa jak należy oczywiście po uruchomieniu rewrite i zmianie Override None na All ( oczywiscie w http.conf)

Sytuacja wygląda mniej wiecej tak że jak wyłaczam rewrite to z folderu projektu znika public.
Jak włączam rewite to pojawia się ponownie public. Ale htaccess nijak nie wpływa na działanie aplikacji.  Katalog projektu jest w public_html

Linkowanie przez localhost/user/katalogprojektu/public
działa
localhost/user/katalogprojektu/public
localhost/user/katalogprojektu/public/index
nie działa (nie widzi strony)
localhost/user/katalogprojektu/public/innykontroler

Ogólnie nie bawiłem się jeszcze w wirtualne hosty bo musiałbym to przerobić ale wątpie czy dodanie wirtualnego hosta cokolwiek zmieni jesli nie działa normalnie.

Myślę że przyczyną jest coś powiązanego z suse. Ale po przeczytaniu wszystkiego, ustawieniu wszystkiego nic nie przynosi efektu.

To co pomoże ktoś :D   ?  ?