Nowe posty

xx zapis klatki filmu mp4 w postaci obrazu jpg (2)
Wczoraj o 22:33:32
xx Dystrybucja do szkolnej pracowni. (6)
Wczoraj o 18:39:04
xx Jaką dystrybucje polecacie pod mój sprzęt? (1)
Wczoraj o 14:53:22
xx Thunderbird - jedna poczta na dwóch dystrybucjach (3)
Wczoraj o 12:34:56
xx Nowe forum linuxowskie (5)
Wczoraj o 11:55:40
xx zrobmikompa.pl - co myślicie o tej stronce (8)
Wczoraj o 11:44:47
xx Jaka dystrybucja pod mon sprzęt? (1)
Wczoraj o 10:52:58
xx BIOS nie widzi dysku z Linuxem (2)
2019-09-14, 10:41:31
xx Problem z antiX wersja live (0)
2019-09-12, 20:56:49
xx Serwer do Nauki (5)
2019-09-05, 07:35:50

Autor Wątek: Problem z przepisywaniem adresów pod apache na suse  (Przeczytany 3930 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z przepisywaniem adresów pod apache na suse
« dnia: 2011-07-27, 14:09:01 »
Witam, zadaje tu to pytanie bo juz odchodzę od zmysłów z przemęczenia a możliwe ze to tylko jakiś kruczek, którego nie znam.

Opisze problem dokładnie aby uniknąć niepotrzebnych opowiedzi.
Korzystam z Suse 11.4

Ogólnie chodzi o Zend Framework i to , że nie działają kontrolery inne niż index, zakładam że chodzi o rewrite ale

- Wszystko co trzeba jest zainstalowane ( tj apache, php, mysql, zend framework itp itd )
- W konfiguracji apacha rewrite jest właczony ( modyfikowałem zarówno w http.conf a jak to nie przynosiło skutku, pomimo że rewite wygladał na właczony - zainstalowałem obsługe serwera apache za pomocą Yasta i tu tez wszystko jest ustawione jak należy mam na myśli rewrite)
- z forów wszedzie rozwiązaniem problemu była zmiana z Override None na All ale ze jako mam to już zmienione problem leży gdzie indziej.


Ogólnie wina nie leży też w zend frameworku bo to samo pod windowsem działa jak należy oczywiście po uruchomieniu rewrite i zmianie Override None na All ( oczywiscie w http.conf)

Sytuacja wygląda mniej wiecej tak że jak wyłaczam rewrite to z folderu projektu znika public.
Jak włączam rewite to pojawia się ponownie public. Ale htaccess nijak nie wpływa na działanie aplikacji.  Katalog projektu jest w public_html

Linkowanie przez localhost/user/katalogprojektu/public
działa
localhost/user/katalogprojektu/public
localhost/user/katalogprojektu/public/index
nie działa (nie widzi strony)
localhost/user/katalogprojektu/public/innykontroler

Ogólnie nie bawiłem się jeszcze w wirtualne hosty bo musiałbym to przerobić ale wątpie czy dodanie wirtualnego hosta cokolwiek zmieni jesli nie działa normalnie.

Myślę że przyczyną jest coś powiązanego z suse. Ale po przeczytaniu wszystkiego, ustawieniu wszystkiego nic nie przynosi efektu.

To co pomoże ktoś :D   ?  ?