Witam, to znowu Ja. Otoz moj problem jest nastepujacy. Mialem 2 systemy win xp i ubuntu. Gdy zapomnialem aktywowac win postanowilem sformatowac dysk gdzie byl win i zainstalowac jeszcze raz.
1. Jeśli chcesz odzyskać torrenty to u wujka google poszukaj informacji n/t odzyskiwania danych, choć w tym wypadku nie wróżę sukcesów.
Gdy wybieram pierszym lub drugi system linux to nie ma tego przez formatem.
# /etc/fstab: static file system information.## Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).## proc /proc proc nodev,noexec,nosuid 0 0# / was on /dev/sda9 during installationUUID=a64d1c15-b762-432c-a488-d9fdd62c4b91 / ext4 errors=remount-ro 0 1# swap was on /dev/sda10 during installationUUID=f1e53375-c5e0-4cb1-8fea-dada91308906 none swap sw 0 0
proc /proc proc [b]nodev,noexec,nosuid[/b]
Drogi kolego wszystko pieknie ladnie. Tylko ja jestem laik. Mam zmienic w ten sposob proc /defaults proc nodev,noexec,nosuid ?? i pytanie jak mam to wyedytowac?
Zauwazylem teraz ze jak mam dwa wybory systemu linux to obojetnie ktory wybiore to oba lacza sie z jednym systemem.
o ciekawe gdy wchodze "recznie" tzn przez komputer/dysk/home/uzytkownik/pulpit wszystko jest.