Sprzęt > Napędy CD/DVD
problem z napędem dvd
kolach:
Czy ktoś byłby w stanie udzielić mi pomocy nt. przekierowania zewnętrznego IP z puli do sieci lokalnej, która jest za maskaradą? Próbowałem wszelkich sposobów, ustawiałem SNAT i DNAT na firewallu (iptables) na ruterze, kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby i przeszukałem wszystko, co się dało... Na ruterze mam kernela 2.6.13... Jestem wdzięczny za wszelkie sugestie.
zebra:
2005-10-06 01:16:44 kolach napisał:
> Czy ktoś byłby w stanie udzielić mi pomocy nt. przekierowania zewnętrznego IP z puli do sieci
> lokalnej, która jest za maskaradą? Próbowałem wszelkich sposobów, ustawiałem SNAT i DNAT na
> firewallu (iptables) na ruterze, kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby i przeszukałem
> wszystko, co się dało... Na ruterze mam kernela 2.6.13... Jestem wdzięczny za wszelkie
> sugestie.
zebra:
2005-10-06 01:16:44 kolach napisał:
> Czy ktoś byłby w stanie udzielić mi pomocy nt. przekierowania zewnętrznego IP z puli do sieci
> lokalnej, która jest za maskaradą? Próbowałem wszelkich sposobów, ustawiałem SNAT i DNAT na
> firewallu (iptables) na ruterze, kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby i przeszukałem
> wszystko, co się dało... Na ruterze mam kernela 2.6.13... Jestem wdzięczny za wszelkie
> sugestie.
Wywal router. Bo po co on, jak masz publiczne IP dla kazdego?
Ewentualnie możesz przekierować wszystkie porty, ale to tak samo, jakby nie było routera.
guzzi1:
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination 192.168.1.6:22
astral:
witam
google prawde Ci powie, a jeśli nie to gg: 3691372
pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej