Nowe posty

xx Ocena odpowiedzi - włączenie funkcji forum (1)
Wczoraj o 17:00:43
xx Instalacja Linux pop!os na laptopie bez systemu (10)
2022-01-13, 19:00:51
xx Stary Asus x71sl , nie startuje żaden linux (8)
2022-01-11, 19:00:52
xx HDMI - problem w poprawnym działaniu (0)
2022-01-11, 13:09:19
xx Search redirecting (4)
2022-01-08, 12:12:02
xx Jak to wersja (24)
2022-01-07, 00:22:09
xx Zadanie (1)
2022-01-06, 09:34:34
xx Skrypt usuwający zawartość folderu przy wyłączaniu komputera (8)
2022-01-06, 05:32:29
xx Jak w Manjaro uniemożliwić montowanie innych dysków? (5)
2022-01-06, 05:25:25
xx Problem z prawami dostępu (2)
2022-01-04, 14:40:03

Autor Wątek: Xfce-goodies  (Przeczytany 5200 razy)

ra-v

  • Gość
Xfce-goodies
« dnia: 2008-08-22, 08:45:30 »
OS: Fedora 9 (2.6.26)
XFCE 4.4.2

Mam mały problem z xfce4-systemload-plugin oraz większy z xfce4-sensors-plugin.

1. W aplecie obciążenia systemu wszystko jest OK poza kolorami - nie mogę ich zmienić, są zawsze niebieskie, choć ustawiam inne.
Oto konfiguracja (próbowałem różnych wartości ale nic się nie zmienia):

[SL_Cpu]
Enabled=true
Use_Label=false
Color=#A81700
Text=cpu
[SL_Mem]
Enabled=true
Use_Label=false
Color=#009400
Text=mem
[SL_Swap]
Enabled=false
Use_Label=true
Color=#F0F000
Text=swap
[SL_Uptime]
Enabled=false
2. W aplecie sensora nie wykrywa mi temperatury CPU.
Jest tylko jedna, dostepna dzięki 'SMBus I801 adapter at fc00' i poleceniu sensors.
Widzi tylko typ sensora ACPI (ACPI v20080321 zones).
Po skonfigurowaniu z --enable-sensors=on i zrobieniu make wywala błąd:

if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I..    -I/usr/local/include/xfce4/ -I/usr/local/include/xfce4 -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/cairo -I/usr/include/atk-1.0 -DPACKAGE_LOCALE_DIR=\\"/usr/local/share/locale\\" -I/usr/include -g -O2 -MT xfce4_sensors_plugin-middlelayer.o -MD -MP -MF ".deps/xfce4_sensors_plugin-middlelayer.Tpo" -c -o xfce4_sensors_plugin-middlelayer.o `test -f 'middlelayer.c' || echo './'`middlelayer.c; \\
then mv -f ".deps/xfce4_sensors_plugin-middlelayer.Tpo" ".deps/xfce4_sensors_plugin-middlelayer.Po"; else rm -f ".deps/xfce4_sensors_plugin-middlelayer.Tpo"; exit 1; fi
In file included from types.h:36,
                 from middlelayer.h:26,
                 from middlelayer.c:32:
./sensors/sensors.h:94: error: expected specifier-qualifier-list before ‘t_tempscale’
In file included from middlelayer.h:26,
                 from middlelayer.c:32:
types.h:103: error: expected ‘:’, ‘,’, ‘;’, ‘}’ or ‘__attribute__’ before ‘*’ token
In file included from middlelayer.c:35:
lmsensors.h:29: error: expected ‘;’, ‘,’ or ‘)’ before ‘name’
middlelayer.c: In function ‘refresh_chip’:
middlelayer.c:82: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:83: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_features’
middlelayer.c:89: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:90: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_features’
middlelayer.c: In function ‘sensor_get_value’:
middlelayer.c:163: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:165: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_name’
middlelayer.c:170: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:184: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:187: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_features’
middlelayer.c: In function ‘free_chip’:
middlelayer.c:221: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:225: error: ‘t_chip’ has no member named ‘type’
middlelayer.c:226: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_name’
middlelayer.c:227: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_name’
middlelayer.c:230: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_features’
middlelayer.c:231: error: ‘t_chip’ has no member named ‘chip_features’
make: *** [xfce4_sensors_plugin-middlelayer.o] Błąd 1
3. Może zna ktoś inne, bardzo dobre, podobne i sprawne aplety dla XFCE-4.4.2?