Nowe posty

xx [rozwiązane] Jak zainstalować Firefox'a 66 w Mint'cie 19.1? (14)
Dzisiaj o 14:03:06
xx MacOS vs Linux (13)
Dzisiaj o 13:34:20
xx Dziwne zachowanie Firefoxa 65.0.1 (8)
Dzisiaj o 11:49:13
xx Gdzie jest link do MOJE POSTY? (2)
Dzisiaj o 07:34:45
xx HUMBLE BOOK BUNDLE: LINUX BY WILEY (0)
Dzisiaj o 07:24:44
xx [ Gra Za Darmo on-line ] Albion Online (1)
Dzisiaj o 07:21:33
xx Mint 19.1 - jest na wpół po polsku i angielsku, no szlag... (5)
2019-03-20, 10:49:16
xx brak uprawnień przy pobieraniu (3)
2019-03-20, 02:57:12
xx Reklamy (2)
2019-03-19, 14:58:34
xx HP 8470P w stanie idealnym (kpl.) z Mintem 19.1 (0)
2019-03-19, 11:22:04

Autor Wątek: toshiba satellite sl10-117  (Przeczytany 4257 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
toshiba satellite sl10-117
« dnia: 2005-05-25, 18:50:48 »
siema mam pytanie odnosnie mplayera.
czy tez macie tak ze w jednym filmie napisy sa odtwarzane na dole ekranu na czarnym tle (w przypadku filmow panoramicznych) a w i nnych napisy sa na filmie ?
ja tak mam i mnie to wkurza .. bo jest czarne miejsce na dole ekranu po to zeby tam napisy byly a one i tak sa na filmie :/
co z tym mozna zrobic >?
thx

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 22
    • Zobacz profil
toshiba satellite sl10-117
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-05-25, 19:14:07 »
Zainstaluj bibliotekę SDL i odpalaj mplayera na niej:
mplayer -vo sdl *.*
Widziałem kiedys inny sposób: -vf expand ... jednak szajsowaty bo czcionki wtedy prawie nie widać.

Offline Arkadiusz Zajdel

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 69
    • Zobacz profil
toshiba satellite sl10-117
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-05-26, 10:11:07 »
2005-05-25 18:50:48 n!kon napisał:

> siema mam pytanie odnosnie mplayera.
 > czy tez macie tak ze w jednym filmie napisy sa odtwarzane na dole ekranu na czarnym tle (w
 > przypadku filmow panoramicznych) a w i nnych napisy sa na filmie ?
 > ja tak mam i mnie to wkurza .. bo jest czarne miejsce na dole ekranu po to zeby tam napisy byly
 > a one i tak sa na filmie :/
 > co z tym mozna zrobic >?
 > thx

wpisz w configu coś takiego i będziesz miał napisy w panoramie bez instalowania SDL
vf=pp,expand=0:-120:0

Offline radek iiii

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
toshiba satellite sl10-117
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-05-25, 16:27:36 »
witam, mam toshibe sl10-117 i slackware 10.1 i zanic nie wiem jak odpalić wskaźnik bateri w kde wkompilowałem już całe acpi a w centrum sterowania mi piszą że acpi jest uaktywnione ale nie wszystkie jego funkcje pomocy! czy da się coś z tym zrobić?

Offline Łukasz H.

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
toshiba satellite sl10-117
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-06-21, 22:52:34 »
2005-05-25 16:27:36 radizd napisał:

> witam, mam toshibe sl10-117 i slackware 10.1 i zanic nie wiem jak odpalić wskaźnik bateri w kde
 > wkompilowałem już całe acpi a w centrum sterowania mi piszą że acpi jest uaktywnione ale nie
 > wszystkie jego funkcje pomocy! czy da się coś z tym zrobić?

KLaptop nie działa?