Nowe posty

xx Brother DCP-135 pod Ubuntu 20.04 (4)
Dzisiaj o 17:23:03
xx KDE Connect SMS (5)
2020-09-25, 13:46:37
xx W Grubie nie pokazuje ubuntu (4)
2020-09-24, 22:10:34
xx Barwa nocy (4)
2020-09-24, 13:06:38
xx Gdańsk (2)
2020-09-21, 12:59:57
question Połączenie się z OEL 8 >> MS SQL (0)
2020-09-16, 12:05:25
xx PORADNIK ! [Poszukiwanie bledow] (2)
2020-09-15, 08:24:56
xx Po instalacji minta i tak startuje windows ... (8)
2020-09-13, 00:48:13
xx DHCP i Virtualbox (2)
2020-09-08, 20:56:37
xx Brak macierzy RAID w Ubuntu (3)
2020-09-08, 19:10:24

Autor Wątek: Problem z PPPoE  (Przeczytany 2594 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« dnia: 2008-04-07, 22:05:04 »
A wieć tak mam neta który do prawidłowego działania wymaga podania loginu i hasła i teraz pytanie jak skonfigurować to a zeby działało to na linuxie bo w windowsie jest to banalnie proste. Odrazu mówie ze net bedzie chodził na karcie sieciowej poprostu jestem w sieci i chce odpalic na komputerze ktory ma linuxa neta. Probowałem z ppp oraz pppocconfig ale tam raczej sa to ustawienia wtedy jakbym miał modem i chcial neta przez modem a ja chce zeby szedł przez karte siecowa bo modem jest zainstalowany na serwerze. No wiem co nalezy skonfigurowac azeby to zaczeło działac linux debian 4.

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-08, 02:35:43 »
Więcej informacji na ten temat znajdziesz pod tym adresem http://www.szuman.eu/archives/115-PPPoE_w_Ubuntu_-_konfiguracja.html

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-08, 14:54:19 »
Albo po prostu  sudo pppoeconf