Nowe posty

xx Zmiana części pliku tekstowego (sed?) (5)
Dzisiaj o 16:31:07
xx Problem z uruchomieniem Kali Linux! (6)
Wczoraj o 18:06:29
xx postfix otrzymane emaile from z mojej domeny (1)
2019-11-15, 13:27:39
xx Prawy przycisk myszy - > Nowy plik (4)
2019-11-14, 21:35:55
xx Konto root i crontab backupu (2)
2019-11-13, 22:51:23
xx Najlepsze gry na Androida według Was (3)
2019-11-13, 14:04:31
xx jak w C++ robić operacje na pieniądzach (7)
2019-11-13, 14:00:35
xx [C++] Do czego potrzebny jest czas kompilacji (1)
2019-11-13, 13:57:53
xx chrome - urządzenie audio (4)
2019-11-10, 12:33:43
xx PORADNIK ! [Poszukiwanie bledow] (1)
2019-11-09, 17:54:50

Autor Wątek: Problem z PPPoE  (Przeczytany 2541 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« dnia: 2008-04-07, 22:05:04 »
A wieć tak mam neta który do prawidłowego działania wymaga podania loginu i hasła i teraz pytanie jak skonfigurować to a zeby działało to na linuxie bo w windowsie jest to banalnie proste. Odrazu mówie ze net bedzie chodził na karcie sieciowej poprostu jestem w sieci i chce odpalic na komputerze ktory ma linuxa neta. Probowałem z ppp oraz pppocconfig ale tam raczej sa to ustawienia wtedy jakbym miał modem i chcial neta przez modem a ja chce zeby szedł przez karte siecowa bo modem jest zainstalowany na serwerze. No wiem co nalezy skonfigurowac azeby to zaczeło działac linux debian 4.

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-04-08, 02:35:43 »
Więcej informacji na ten temat znajdziesz pod tym adresem http://www.szuman.eu/archives/115-PPPoE_w_Ubuntu_-_konfiguracja.html

Offline

  • Users
  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 64
    • Zobacz profil
Problem z PPPoE
« Odpowiedź #2 dnia: 2008-04-08, 14:54:19 »
Albo po prostu  sudo pppoeconf