Witam!
Mam pewien problem który objawia się tym, że moje Kubuntu 7.10 nie zamyka się... Wyłącza się KDE potem znika kursor myszki i dalej nic sie nie dzieje... Jest czarny ekran, monitor włączony i może chodzić tak całymi godzinami... Próbowałem wielu metod zaczerpniętych z różnych miejsc...
Edycja ustawień gruba, zmiana ustawień w menadżerze sesji,
zmian w plikach... Po komendzie
pokazuje sie błąd mniej więcej taki (ściągnąłem treść błędu z innego posta, u mnie różni się tylko wersją jajka)
FATAL: Error inserting apm (/lib/modules/2.6.20-16-generic/kernel/arch/i386/kernel/apm.ko): No such device
Próbowałem również
tego i
tego (pierwsze 2 posty)... NIC nie działa... Może ktoś jednak z na jakieś rozwiązanie tego problemu?!
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!
EDIT:Miałem też problem związany z pierwszym update'm... Wyskoczył jakiś błąd, a a potem okienko informujące o tym że dostępna jest nowa wersja systemu - nacisnąłem by się upgrade'ował.. Wyskoczył jakiś błąd i potem adept nie dawał się uruchomić do czasu wpisania w konsoli polecenia
Niestety potem adept nie znalazł żadnych plików do aktualizacji pomimo tego że nie wszystkie zdążył przed tym błędem zaktualizować... Nie wiedziałem co z tym dalej zrobić, ale to chyba ma jakiś związek z tym nie wyłączaniem się systemu bo to zaczęło się dziać właśnie po tym problemie (wcześniej restartowałem system bez problemu co najmniej 2 razy).
EDIT:Był też problem z bootsplashem (nie wyświetlał się) ale to rozwiązałem z pomocą
tego posta.
EDIT:Ależ się rozpisałem

, ale jeszcze jedna informacja, która może w czymś pomóc... Mianowicie posiadam kartę graficzną ATI z zainstalowanymi przez envy najnowszymi (8.3) sterownikami producenta.