Nowe posty

Autor Wątek: azureus  (Przeczytany 4797 razy)

Offline Tomek Foks

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
azureus
« dnia: 2005-08-28, 00:13:46 »
Witam mam problem z zainstalowaniem knoppixa 1.6 na twardy dysk probowalem ta metoda co jest co jest do 3.2 3.4 ale to nie dziala wie moze ktos jak to zrobic? Bardzo bym byl wdzieczny za pomoc mozna pisac na maila foksio@wp.pl lub na kada 5046382 pozdrawiam i byl bym bardzo wdzieczny za pomoc!

Offline

  • Users
  • Prawie jak Guru
  • ****
  • Wiadomości: 365
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #1 dnia: 2005-08-28, 07:48:43 »
2005-08-28 00:13:46 WRC napisał:

> Witam mam problem z zainstalowaniem knoppixa 1.6 na twardy dysk probowalem ta metoda co jest co
 > jest do 3.2 3.4 ale to nie dziala wie moze ktos jak to zrobic? Bardzo bym byl wdzieczny za
 > pomoc mozna pisac na maila foksio@wp.pl lub na kada 5046382 pozdrawiam i byl bym bardzo
 > wdzieczny za pomoc!
 >
 > Rozumiem że jeszcze są wakacje, ale żeby być aż takim leniem :)
 > Próbowałeś chociaż wejść na polską stronę Knoppixa?
 > Żebyś się nie męczył, tu masz linka: http://linuxweb.cyber.h.pl/read.php?19,2091
 > Niestety sam to musisz przeczytać :(

Offline Tomek Foks

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #2 dnia: 2005-08-28, 11:59:13 »
Dzięki za pomoc, szczerze mówiąć nie mogłem znaleść takiej strony, wielkie dzięki!

Offline michu seishin

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 123
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #3 dnia: 2005-08-27, 21:04:08 »
po dodaniu nowego torrenta do listy i nakazaniu azuresowi sciagniecia go w statusie dostaje komunikat

"Bład: Brak danych [sciezka zapisu na dysku/plik ] not found."

no i co mu chodzi?
tej sciezki ani pliku, ktory wyrzuca wczesniej nie moglo byc poniewz dopiero co rozpoczynam sciaganie!

czasami tez wyrzuca "Bład: Operacja niedozwolona, setLenght fails (sciezka/plik)"

czy ktos wie moze co sie dzieje?
czy te bledy moga wynikac z tego ze odpalam azureusa jako user, a nie root?

Offline Łukasz Kisiel

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 47
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #4 dnia: 2005-08-28, 09:01:18 »
A skonfigurowales poprawnieAzura, dla wszystkich torrentow tak sie dzieje? moze nie ssaj jako root tylko user.

Offline michu seishin

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 123
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #5 dnia: 2005-08-28, 12:47:56 »
>moze nie ssaj jako root tylko user.

ssam wlasnie jako user;
nie,nie dla wszytkich torrentow, tylko dla nowych, tj dysponuje fragmentami torrentow sciagnietych przez abc na windowsie i jak kontynuje ich download na azureusie to nie ma rzadnego problemu

Offline Wojciech Miłkowski

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 206
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #6 dnia: 2005-08-28, 16:28:56 »
2005-08-28 12:47:56 gure napisał:

> >moze nie ssaj jako root tylko user.
 >
 > ssam wlasnie jako user;
 > nie,nie dla wszytkich torrentow, tylko dla nowych, tj dysponuje fragmentami torrentow
 > sciagnietych przez abc na windowsie i jak kontynuje ich download na azureusie to nie ma
 > rzadnego problemu

Stary problem z zapisem nowych plików na partycje FAT pod Linuksem. Najwidoczniej wciąż tego nie poprawili w azureusie.

Wojtek

Offline michu seishin

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 123
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #7 dnia: 2005-08-28, 18:37:52 »
> Stary problem z zapisem nowych plików na partycje FAT pod Linuksem. Najwidoczniej wciąż tego nie poprawili w azureusie.

aha, to wiem, ale nie wyjasnia sie dlaczego ten problem sie pojawia i co go powoduje.
nie wszystkie torrenty wyrzucaja ten blad

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #8 dnia: 2005-08-28, 20:24:43 »
Cze, nie wiem czy to o to chodzi, ale mialem kiedys w azureusie pod linem problem podobny chyba do Twojego : ) Gdy zrobilem to:

narzedzia -> konfiguracja -> pliki -> ustaw i wyzeruj nowe pliki podczas tworzenia - Minimalizuje fragmentacje <- tu haczyk 'on'

problem znikl. Sprobuj.
pozdroo ; )

Offline michu seishin

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 123
    • Zobacz profil
azureus
« Odpowiedź #9 dnia: 2005-08-29, 13:41:54 »
chyba dziala *^_^*

bardzo dziekuje za pomoc