Nowe posty

xx Instalacja Debian10 problem z instalacją GRUBa na RAID5 (5)
Wczoraj o 17:58:57
xx AMD Ryzen 5 3500U (11)
2019-10-14, 18:29:46
xx Konfiguracja directadmina (0)
2019-10-13, 03:18:36
xx Problem z instalacją sterowników TL-WN821N (4)
2019-10-11, 23:15:00
xx Sprzet z Linuxem (1)
2019-10-11, 10:06:24
xx nadpisanie partycji domowej (6)
2019-10-03, 03:27:28
xx Screen flickering Deepin (4)
2019-10-02, 20:32:56
xx Pisanie bezpiecznych skryptow. (0)
2019-10-01, 19:42:01
xx Ciągle pojawiają się nowe wpisy w auth.log (1)
2019-09-27, 21:09:45
xx Pblem z montowaniem dysku sieciowego (3)
2019-09-22, 22:05:08

Autor Wątek: Po dzisiejszej aktualizacji nie ładuje się system. Kinit: No resume...  (Przeczytany 2857 razy)

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Mam Kubuntu 7.10 Dziś rano włączyłem aktualizacje systemu, bodajże coś chyba było z aktualizacją xorg. Pokazuje mi się tylko ekran logowania gdzie trzeba wpisać hasło i po wpisaniu ładują się okna - pojawia się na 2 sekundy ekran systemu i od razu wywala mnie znów do ekranu logowania. Mam w systemie zainstalowany Compiz Fusion + Emerald + AWN + superkaramba. I ustawione w ten sposób aby kontynuował ostatnią sesje po restarcie. Jak wejdę na hasło roota gdzie nie mam nic włączone z tych dodatków to wchodzi bez problemu do x-ów. Dodam jeszcze że jak wywali mnie podczas logowania to po wejściu do trybu konsoli wypisuje coś takiego:

Starting Up...
Loading, please wait...
kinit: name_to_dev_t(/dev/disk/by-unid/3f665168-8586-7786-8018-56a19c9f6cae) = s
da 10 (8,10)
kinit: trying to resume from /dev/disk/by-unid/3f665168-8586-4786-8018-56a19c9f6
cae
kinit: No resume image, doing normal boot...

Offline

  • Users
  • Nowy na forum
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Po dzisiejszej aktualizacji nie ładuje się system. Kinit: No resume...
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-01-19, 01:27:49 »
Już sobie poradziłem. Wystarczyło zainstalować ponownie sterowniki od karty graficznej nvidia.