Nowe posty

Autor Wątek: Problem w Audacious.  (Przeczytany 875 razy)

Offline

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 213
    • Zobacz profil
Problem w Audacious.
« dnia: 2016-05-23, 16:15:36 »
Witam!
Ostatnio pobrałem kilka utworów i niestety gdy zakończy się piosenka dostaję:
Błąd otwierania (ścieżka).mp3: Nieznany błąd odtwarzania.
Format utworów: Mp3 / 320kbps / 48kHz / Stereo
Co ciekawe nie dotyczy to wszystkich utworów, ponieważ te które mam od ponad roku na dysku odtwarzają się bez żadnych błędów.
Próbowałem też reinstalację odtwarzacza, ale to nic nie dało.

Offline 1709

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1756
  • 1709
    • Zobacz profil
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #1 dnia: 2016-05-23, 17:58:08 »
#: src/libaudcore/playback.cc:366
msgid "Unknown playback error"
msgstr "Nieznany błąd odtwarzania"
https://github.com/audacious-media-player/audacious/blob/master/po/pl.po

Idziemy dalej do src/libaudcore/playback i lini 366
    {
        failed_entries ++;
        aud_ui_show_error (str_printf (_("Error playing %s:\n%s"),
         (const char *) pb_info.filename, pb_info.error_s ?
         (const char *) pb_info.error_s : _("Unknown playback error "
         "(check the console for detailed error information)")));
    }
https://github.com/audacious-media-player/audacious/blob/master/src/libaudcore/playback.cc
Może  wyłączenie playback coś da ?
Zwłaszcza ze na poczatku pliku w komentarzu napisali:
Cytuj
-  Since Audacious 3.6, the playback thread is completely asynchronous
-  Od Audacious 3.6, wątek odtwarzania jest całkowicie asynchroniczny

Możesz też stwozyc i sprawdzić na nowym końcie użytkownika. 

Możesz także spytać na
http://redmine.audacious-media-player.org/projects/audacious/issues
Pochwal się swoją kartą graficzną w tym wątku-->
http://forum.linux.pl/index.php/topic,19841.msg121122.html#msg121122

Offline

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 213
    • Zobacz profil
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #2 dnia: 2016-05-23, 19:51:03 »
Ja u siebie nie mam nic takiego jak:
src/libaudcore/playback
Więc nie wiem czy mam to stworzyć w katalogu głównym (/)?

Offline 1709

  • Users
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 1756
  • 1709
    • Zobacz profil
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #3 dnia: 2016-05-23, 20:15:53 »
Cytuj
Ja u siebie nie mam nic takiego jak:
:o
Nieee , to było w kodzie źródłowym programu, a kod jest w linkach które podałem,
po pierwsze dalem byś ty i ktoś może inteligentniejszy znalazł coś ciekawego, ( może rozwiązanie problemu )
po drugie chociaż znalazłem plik który wyświetla błąd, dlatego zasugerowałem
żebyś spróbował pobawić się np. playback.

To co czasem ktoś Ci podsuwa na forum nie zawsze musi być gotowym rozwiązaniem, bo nie zawsze jest je łatwo znaleść.
Pochwal się swoją kartą graficzną w tym wątku-->
http://forum.linux.pl/index.php/topic,19841.msg121122.html#msg121122

Offline

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 213
    • Zobacz profil
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #4 dnia: 2016-05-23, 20:27:53 »
Sorka, nie popatrzyłem na linki.
Możliwe że mój post to awantura o nic, ponieważ zawsze mogło się coś źle ściągnąć.
Najdziwniejsze jest to że utwór odtwarza do końca i błąd.

Offline Paweł Kraszewski

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Wiadomości: 2267
  • Lenistwo jest matką potrzeby = babcią wynalazku
    • Zobacz profil
    • Linuxpedia.PL
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #5 dnia: 2016-05-24, 07:42:41 »
Utwory były w archiwum, więc jak się dało rozpakować to jest dobrze ściągnięte. Zgłoś problem producentowi albo sklepowi. Oh, wait... Narzekać, że źle odtwarza się spiracony utwór...

Zacny dowcip, Milordzie.
« Ostatnia zmiana: 2016-05-24, 07:51:42 wysłana przez Paweł Kraszewski »
Paweł Kraszewski
~Gentoo/FreeBSD/OpenBSD/Specjalizowane customy
Jeżeli uważasz, że warto: 1AfKbLX6nZSqv5DNhXMNLivc9fXwaHMd4Z

Offline

  • Users
  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 213
    • Zobacz profil
Odp: Problem w Audacious.
« Odpowiedź #6 dnia: 2016-05-24, 12:08:54 »
Rzeczywiście, legale mi odtwarza bez problemu.
Wygląda na to że uploader w czymś się walnął :D
Wielkie dzięki za pomoc i podsumowanie  ;)

Temat do zamknięcia, lub usunięcia.